Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013


Υπάρχουν ακόμη πολιτικοί

Αποχώρησε απο το ΠΑΣΟΚ καταγγέλοντας το ο Χρήστος Αηδόνης. Ευτυχώς ακόμα υπάρχουν πολιτικοί που παίρνουν σημαντικές αποφάσεις μπροστά στον γενικό κατήφορο της πολιτικής μας ζωής. Αναλυτικά η επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής :

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η προσπάθεια εκμετάλλευσης από όλα τα κόμματα του «σκανδάλου» της λίστας «Λαγκάρντ» σκιάζει ακόμη περισσότερο την ήδη καταρρακωμένη πολιτική ζωή του τόπου και κλονίζει την αξιοπιστία μας απέναντι σε έναν λαό που υποφέρει.
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα αντιμέτωπος με αντίστοιχες υποθέσεις, στην αρχή της κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, διαφώνησα με το ισχύον καθεστώς, που επιτρέπει την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, αλλά δίνει και τη δυνατότητα σε πολιτικές πλειοψηφίες να «στρογγυλεύουν» ευθύνες, στο όνομα κομματικών σκοπιμοτήτων.
Ακόμη έχω δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν και σίγουρα πριν από την εμφάνιση των στοιχείων σχετικά με τη διαφαινόμενη απάλειψη ονομάτων από τη λίστα «Λαγκάρντ» πως η πολιτική διαχείριση αυτής της υπόθεσης από τους υπουργούς Οικονομικών συνέβαλε στην ηθική εκτέλεση του ΠΑΣΟΚ.
Τότε, έγινε προσπάθεια να υποβαθμιστεί επικοινωνιακά η σχετική μου τοποθέτηση και να αναχθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως ελάσσονος σημασίας ζήτημα.
Δυστυχώς, σήμερα αποτελεί το μείζον ζήτημα για τη χώρα.
Κύριε Πρόεδρε,
Δεν δέχομαι πως το ΠΑΣΟΚ και η τρικομματική κυβέρνηση μπορούν να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας για τη μη εξέταση ευθυνών των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν τη λίστα, όπως αυτές υπαγορεύονται από τα γεγονότα.
Η προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών ευθυνών από τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μου προκαλεί θλίψη και απογοήτευση.
Είχα την ψευδαίσθηση ότι αυτές τις ευθύνες θα είχε ήδη αναλάβει ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να απελευθερώσει το κίνημα από την επιχειρούμενη συλλογικοποίηση του προβλήματος και κατ’ επέκταση και την τρικομματική κυβέρνηση και να μην κρύβεται πίσω από την απειλή της αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού σχήματος. Η Δημοκρατία μάς απέδειξε για μία ακόμη φορά, στις πρόσφατες εκλογές, πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Δεν δέχομαι πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ολισθήσει εκ νέου και να πορευτεί και με άλλα ενοχικά σύνδρομα, πέραν αυτών που του φορτώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο.
Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ανεξαρτητοποιούμαι.
Νιώθω υπερήφανος που βρέθηκα εδώ και 35 χρόνια σε μία πολιτική διαδρομή της παράταξης που συνδέθηκε με τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική συμφιλίωση και απελευθέρωση και συνέβαλε καθοριστικά στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανέναν μηχανισμό συγκάλυψης ευθυνών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανέναν μηχανισμό απαξίωσης του πολιτικού και θεσμικού μου ρόλου και του κοινοβουλευτικού μου λειτουργήματος.
Δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανέναν μηχανισμό που πλέον δεν παράγει πολιτικές ανακούφισης του λαού, αλλά λειτουργεί με γνώμονα τα αρχηγικά συμφέροντα επιβίωσης.
Δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανέναν μηχανισμό πολιτικού κανιβαλισμού.
Εξάλλου η σκιά της μη αξιοποίησης της λίστας «Λαγκάρντ» θα βαραίνει πάντα όσους είχαν την ευθύνη της διαχείρισης.
Πιστεύω και θα στηρίζω τη σταθερότητα της τρικομματικής κυβέρνησης, ως της πλέον κατάλληλης πολιτικής συνταγής για την πατρίδα μας, τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Δεν θα στηρίξω όμως περαιτέρω υφεσιακές πολιτικές, καθώς και πρόσωπα που λειτουργούν επιζήμια για το μέλλον του τόπου και της δημοκρατικής παράταξης.
Σήμερα, η κοινωνία που πλήττεται, ζητεί άμεσες δράσεις ανάκαμψης και όχι επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Θα συνεχίσω να υπηρετώ πολιτικές, αξίες και ιδανικά που θα είναι μόνο ελπιδοφόρα για την Ελλάδα μας.
Με τιμή Xρήστoς Αηδόνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου