Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010


"ΜΑΥΡΙΣΑΝ" ΤΟΝ ΚΑΝΑ

"Μαύρισαν" τον Κανά


Στους χαμένους αυτών των δημοτικών εκλογών είναι και ο πρώην Κοινοτάρχης Κιμώλου Αγγελέτος Κανάς, που από την πρώτη Κυριακή τέθηκε εκτός μάχης. Ο Αγγελέτος Κανάς, φέρεται ότι ήταν ο άνθρωπος -σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές- που εξασφάλιζε τα εκρηκτικά για την τρομοκρατική οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ" και θεωρούνταν ως ο βασικός βομβιστής της οργάνωσης που φέρεται το όνομά του να αναφέρεται ακόμη στα Αρχεία της Στάζι.
Ο Αγγελέτος Κανάς έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη ως μέλος της οργάνωσης ΕΛΑ.
Αρχικά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και άλλες εγκληματικές πράξεις.
Του επεβλήθη πρόστιμο 22.000 ευρώ αλλά έκανε αίτηση αποφυλάκισης -η οποία έγινε δεκτή- και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο Αγγελέτος Κανάς όμως στο εφετείο κρίθηκε: κατά πλειοψηφία 3-2 αθώος για απλή συνέργεια σε εκρήξεις μέχρι τέλη του 1993 και αθώος επίσης κατά πλειοψηφία 4-1 για απλή συνέργεια σε εκρήξεις το 1994. Ομόφωνα αθώος για απλή συνέργεια στην έκρηξη της ΑΣΟΕΕ το 1995 και επίσης ομόφωνα αθώος για απλή συνέργεια σε απόπειρες ανθρωποκτονιών στην Τερψιθέα. Ως προς το σκεπτικό τρεις δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία συνδρομής και δύο ότι δεν υπήρχε δόλος. Ακόμη κρίθηκε αθώος (3-2) για απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος αστυνομικών το 1991 και το 1992. Αθώος κηρύχθηκε κατά πλειοψηφία 4-1 για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία του αστυνομικού Βέλλιου και σε ότι αφορά το αδίκημα σε βάρος των επιβαινόντων στο λεωφορείο της ΕΛ.ΑΣ.
Το όνομα του πρώην Κοινοτάρχη Κιμώλου είχε έρθει στην επιφάνεια με δραματικό τρόπο και τον Ιούνιο του 2009 όταν μέλη της "ΣΕΧΤΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ" δολοφόνησαν στον πεζόδρομο της οδού Δρακοπούλου στα Πατήσια, τον υπαρχιφύλακα της Αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα.
crimesonair.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου