Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013


Σκάνδαλο - μαμούθ στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Σε σοβαρές αποκαλύψεις αναφορικά με κύκλωμα που έστηνε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, του Euro και του Μουντιάλ, προχώρησε η Europol.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που διεξήγαγε σε συνεργασία με πέντε ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους 18 μήνες σε όλη την Ευρώπη, έχει εντοπίσει 380 ύποπτους αγώνες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον δύο ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (σ.σ.: το ένα φέρεται να έγινε σε αγγλικό έδαφος), αλλά και παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Δεν υπάρχει αναφορά για ελληνικό ματς
Στα εν λόγω προσυννενοημένα ματς εμπλέκονται 425 διαιτητές, παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές και άλλα άτομα από 15 χώρες, ενώ ήδη έχουν γίνει 50 συλλήψεις.
Όπως έγινε γνωστό, ονόματα υπόπτων ή φερόμενων ως εμπλεκομένων δεν θα ανακοινωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος τους. Πάντως μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει αναφορά για την Ελλάδα μέχρι στιγμής στην έρευνα της Europol.
Γουέινραϊτ: «Είναι η μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ»
«Έχουμε αποκαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο παρανομίας. Πρόκειται για δουλειά ενός συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος από την Ασία που λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη» τόνισε αρχικά ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Χάγη.
Εν συνεχεία ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής αστυνομίας επισήμανε ότι: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στην Ευρώπη πάνω στα στημένα παιχνίδια και έχει αποφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα.
Πιστεύουμε πως αποκαλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αλλά φοβόμαστε πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κύκλωμα έβγαλε κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ από στημένα παιχνίδια, ενώ το υψηλότερο κέρδος από ένα προσυννενοημένο ματς φέρεται να ήταν 140.000 ευρώ.

Πηγή : zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου