Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013


"Σκάει" νέα μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας

Από τον Διονύση Νίκα
Μια νέα υπόθεση τοκογλυφίας με “τζίρο” δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ίσως πιο μεγάλη και από την προηγούμενη υπόθεση που απασχόλησε τα ΜΜΕ στην Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμη να «σκάσει», και σας την φέρνουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας αποκλειστικά από το anatropinews.gr!
Στις 8 Ιανουαρίου 2013 κατατέθηκε 16σέλιδη μήνυση την οποία και έχουμε στην κατοχή μας (βλέπετε την αρχική της σελίδα στην φωτό αριστερά), από τον επιχειρηματία Σπ. Κ., κάτοικο Αθήνας, εναντίον τριών ατόμων τους οποίους κατηγορεί για τοκογλυφία, απάτη και πλαστογραφία. Επειδή όπως μάθαμε εκκρεμούν και άλλες μηνύσεις εις βάρος του καταγγελόμενου ως τοκογλύφου, οι κατηγορίες λόγω της κατ εξακολούθησης μορφής, ενδέχεται να είναι κακουργηματικής φύσεως. Η μήνυση για τοκογλυφία έγινε εναντίον μεγάλου επιχειρηματία της Αθήνας ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως με την εμπορία ξύλων ανά την Ελλάδα, έχοντας βέβαια και άλλες επιχειρήσεις, αλλά και εναντίον του λογιστή και του δικηγόρου του, οι οποίοι κατηγορούνται από τον μηνυτή για απάτη και πλαστογραφία, θεωρώντας τους ότι δρουν ως κύκλωμα!
Η υπόθεση ενδέχεται να αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου, καθώς η μήνυση του επιχειρηματία κατά του μεγαλεμπόρου ίσως φέρει στο φως και άλλες παρόμοιες υποθέσεις και έτσι ξετυλιχθεί το κουβάρι ΄στο λαβύρινθο άλλης μιας σοβαρής υπόθεσης τοκογλυφίας, κάτι που μαστίζει την αγορά και αποτελεί απότοκο της κρίσης ρευστότητας.
Όπως καταγγέλλει ο κύριος Κ., μόνο στην δική του περίπτωση ο παράνομος δανεισμός ήταν συνολικού ύψους 7 εκ. ευρώ, ενώ όπως μας αποκάλυψε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιάννης Παπδόπουλος που ασχολήθηκε με την υπόθεση, ο συνολικός τζίρος είναι σίγουρα πολύ πιο μεγάλος καθώς ο φερόμενος ως τοκογλύφος έχει αυτή την δραστηριότητα εδώ και πολλά χρόνια. Το επιτόκιο που κέρδιζε δε τον μήνα από τα χρήματα που φέρεται να δάνειζε τοκογλυφικά ήταν περίπου 3 με 4% επί του αρχικού κεφαλαίου, τον μήνα! Κανονική αφαίμαξη δηλαδή…
Η ρήξη και η μήνυση
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντα η ρήξη των δύο αντρών επήλθε όταν κατάλαβε πως ο φερόμενος ως τοκογλύφος του ζητούσε πολλά περισσότερα χρήματα προκειμένου να τον εξοφλήσει από αυτά που πραγματικά πίστευε πως του χρωστούσε. Όπως γράφει στην μήνυση που κατέθεσε, υπήρχε ένα χάσμα περίπου 70 χιλιάδων ευρώ, το οποίο ο καταγγέλλοντας δεν δεχόταν σαν χρέος, ενώ όπως τόνισε στην δικαιοσύνη πιστεύει πως το ποσό αυτό πλαστογραφήθηκε πάνω στις αρχικές επιταγές που είχε ο τοκογλύφος στα χέρια του, με ειδικό μηχάνημα, προκειμένου να τον εξαπατήσει! Μάλιστα η υπόθεση δείχνει να έχει ιδιαίτερο βάθος καθώς ο φερόμενος ως τοκογλύφος μάθαμε πως για αυτή την μεταξύ τους οικονομική διαφορά προσπάθησε να κατασχέσει και το σπίτι του αδερφού του καταγγέλλοντα επιχειρηματία. Αυτή η κίνηση φαίνεται πως ήταν και η αφορμή η μεταξύ τους ρήξη να γίνει οριστική, με αποτέλεσμα την κατάθεση της μήνυσης την οποία και σας αποκαλύπτουμε σήμερα.
Μαρτυρίες «φωτιά» και τζίρος εκ. ευρω!
Ο πρώην ιδιωτικός ερευνητής Γιάννης Παπαδόπουλος που ασχολήθηκε ενεργά με την όλη υπόθεση, είπε στο anatropinews.gr : «ήρθε ο φίλος μου Σπ. Κ. και μου είπε την ιστορία του. Τότε του πρότεινα να κάνω έρευνα, δέχτηκε και αμέσως ξεκίνησα. Όπως διαπίστωσα πρόκειται για μεγάλη υπόθεση τοκογλυφίας στην Αθήνα, ίσως και μεγαλύτερη από αυτή της Θεσσαλονίκης. Μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ, και πολλές άλλες μηνύσεις που εκκρεμούν στην δικαιοσύνη. Στην διάθεση μου μάλιστα έχω και περίπου 10 μαρτυρίες, με την συναίνεση τους φυσικά, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι εδώ και χρόνια τοκογλύφος».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το anatropinews.gr διαθέτει τη μήνυση του καταγγέλοντος και τις μαρτυρίες του ερευνητή, δεν δημοσιεύει, ωστόσο τα ονόματα τόσο του καταγγέλοντος όσο και του καταγγελόμενου για ευνόητους λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεδομένου ότι η υπόθεση βρίσκεται, πλέον, στα χέρια της Δικαιοσύνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου