Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012


Ο υπουργός Υγείας κάνει καψόνια σε βαριά ασθενείς

Απο εφημερίδα Δημοκρατία
Αλαλούμ με τα ακριβά φάρμακα! Η ταλαιπωρία δεν έχει τέλος για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, μεταμόσχευση νεφρού και άλλες σοβαρές ασθένειες, καθώς από τις αρχές του μήνα δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους από τα νοσοκομεία, λόγω των σοβαρών ελλείψεων που υπάρχουν. Αιτία για τον γολγοθά των ασθενών ήταν η απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 2 Απριλίου και όριζε ότι τα ακριβά φάρμακα δεν θα διατίθενται στα ιδιωτικά φαρμακεία, πάρα μόνο στα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).Αποτέλεσμα της παραπάνω απόφασης ήταν χιλιάδες πολίτες με σοβαρότατα προβλήματα υγείας ή οι συγγενείς τους να τρέχουν αλλόφρονες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, για να βρουν τα φάρμακά τους, καθώς πολλά από τα δημόσια θεραπευτήρια, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται σκευάσματα υψηλού κόστους σε μεγάλες ποσότητες.

1 σχόλια:

Erevna MediMark on 26 Απριλίου 2012 - 3:03 μ.μ. είπε...

Θέλεις οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες και θεραπευτικές επιλογές;

Είσαι ο ίδιος ασθενής;
Λάβε μέρος στην έρευνα και μοιράσου την εμπειρία σου.
Πες πόσο ικανοποιημένος είσαι από τη θεραπεία σου και τις υπηρεσίες που λαμβάνεις, ανέφερε τα προβλήματά σου και βοήθησε να γίνουν καλύτερα κατανοητές οι ανάγκες σου.

Μάθε πώς
http://medimark.wufoo.com/forms/r7x2s9/

Medi Mark - Εταιρία Ιατρικής & Φαρμακευτικής έρευνας αγοράς
Τηλέφωνο: 210 69 90 124
Email: medimark@hol.gr

Είσαι συγγενής ή φίλος κάποιου ατόμου που πάσχει από ΠΣ;
Μίλησε για αυτήν την έρευνα.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και όλες οι απαντήσεις είναι απόλυτα εμπιστευτικές χωρίς καμία αναφορά σε μεμονωμένα άτομα.

Δημοσίευση σχολίου