Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012


Υπο την απειλή της χρεοκοπίας ο Παπαδήμος ανακοινώνει νέα σκληρά μέτρα

Μια ιδιότυπη... βροχή ψαλιδιών για μισθούς και συντάξεις έχει αρχίσει λίγες ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, στα μέσα του μήνα, για την τελική διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης. Το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου απευθύνθηκε στους κοινωνικούς εταίρους κατά τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων την Τετάρτη και παίρνει τη μορφή ενός σκληρού διλήμματος, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και αμφισβητήσεων: αν δεν αποφασίσουμε τώρα να χάσουμε κάτι από το εισόδημα και το βιοτικό μας επίπεδο, η τρόικα δεν θα εγκρίνει το νέο δάνειο, η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη, και τελικά θα χάσουμε πολλά περισσότερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να ξεκουμπιστούν, μόνο μετρα θα ανακοινώνουνν! Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο! Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο!
Η επόμενη μέρα βέβαια δεν θα ειναι εύκολη, θα είναι όμως και καλύτρη και πιο σίγουρη!
Ονόμαρχος

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το νέο.Συνέχεια τα ιδία μας λένε.Θα χρεωκοπησουμε βάλτε πλάτη,βγαίνουμε από το ευρώ,οι δημόσιοι υπάλληλοί φταίνε,το πολιτικοσυστημα φταίει,ο ψωμιαδης φταίει,το παραδικαστικο φταιει κλπ.Αυτό δεν πουλάει άλλο όμως.Πρεπριναβρουνε κάτι άλλο και μάλλον θαριναιεθνικα ζητήματα.Βλέπε τις φωτιές που μας βάλανε οι τουρκοι,η αοζ,το όνομά κλπ.Έχουμε ναδουνε τα ματιά μας πολλά το2012και τα πιο πολλά θα είναι ψεμματα...

Δημοσίευση σχολίου