Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011


Απόφαση – ανάσα για τα φουσκωμένα χαράτσια της ΔΕΗ

Φρένο στα φουσκωμένα χαράτσια της ΔΕΗ βάζει το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, το οποίο εξέδωσε χθες προσωρινή διαταγή στην εταιρεία να μη διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή που κλήθηκε να πληρώσει λανθασμένα υπολογισμένο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας.
Οι ιδιοκτήτες της κατοικίας δεν πλήρωσαν τον λογαριασμό ρεύματος, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα.Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το «υπέρογκο» ποσό για το ειδικό τέλος.
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης, που υπερασπίστηκε την υπόθεση στο δικαστήριο, χαρακτηρίζει την απόφαση «πιλότο», ώστε το κράτος να οδηγηθεί σε ρύθμιση. Το συγκεκριμένο λάθος στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, που προσδιορίστηκε στην οικογένεια για την οποία εκδόθηκε απόφαση, συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών ρεύματος στη Μεσσηνία. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας θα προσφύγει εντός των επόμενων ημερών στη Δικαιοσύνη, επιδιώκοντας προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων, ενώ θα καταθέσει και ομαδικές προσφυγές που θα αφορούν ανέργους, πολυτέκνους και ασθενείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας στους τέσσερις λογαριασμούς της ΔΕΗ παραμένει απλήρωτος. newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου