Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011


Κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις άρχισε η Εφορία λόγω οφειλών προς το Δημόσιο

Στην ενεργοποίηση του νόμου που επιτρέπει την κατάσχεση μισθών και συντάξεων έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα αρκετές εφορίες, εξαιτίας των οφειλών προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 99,5, χρησιμοποιώντας διατάξεις του νόμου περί δημοσίων εσόδων, αρκετές εφορίες έχουν ήδη κατασχέσει από τραπεζικούς λογαριασμούς μισθοδοσίας τις μηνιαίες αποδοχές υπαλλήλων οι οποίοι εμφάνιζαν χρέη προς το Δημόσιο.
Όπως κατήγγειλε στον σταθμό ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος, 20 υπάλληλοι της υπηρεσίας έχουν υποστεί κατασχέσεις μισθών, ενώ απειλούνται και με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από τράπεζες, καθώς μένουν απλήρωτες οι δόσεις στεγαστικών και άλλων δανείων. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 η κ. Φρόσω Σταυράκη, πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, επιβεβαίωσε πως ο νόμος έχει ενεργοποιηθεί και πως το μέτρο εφαρμόζεται με ένταση τους τελευταίους μήνες. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποια ειδική εντολή αλλά οι κατασχέσεις ήρθαν ως αποτέλεσμα της δράσης μιας νέας υπηρεσιακής μονάδας είσπραξης του υπουργείου, η οποία έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους για τους οφειλέτες του Δημοσίου. Newsroom ΔΟΛ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου