Τρίτη 24 Μαΐου 2011


ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΤΣΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΣΕ ΣΚΟΤΟΔΙΝΗ

ΑΠΟΨΗ
του Σεραφείμ Κοτρώτσου
"Εάν χρειαστεί να πάρω νέα μέτρα, αυτό σημαίνει ότι θα έχω αποτύχει". Τάδε έφη προ μηνών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και η ατάκα αυτή θα αποτελέσει αιχμή του "οπλοστασίου" της Ν.Δ. για να αναδειχθεί η κυβερνητική αναξιοπιστία. Πολύ μικρή σημασία έχει, όμως, το τι θα ισχυριστεί η Ν.Δ., η οποία, άλλωστε, έχει το δικό της σημαντικό μερίδιο στην ελληνική τραγωδία. Στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου, ωστόσο, αναδεικνύεται η απόλυτη ομολογία της αποτυχημένης πολιτικής του Μνημονίου και η μεγάλη φενάκη της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση επί ένα χρόνο. Σε οποιαδήποτε σοβαρή δυτική δημοκρατία, όταν ένας υπουργός Οικονομικών πολιτεύεται επί μήνες με μία δημοσιονομική σημαία και τη δέσμευση πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, και έρχεται, χθες, να ανακοινώσει νέα φοροκαταιγίδα, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί.
Για να διαφυλάξει τη δική του αξιοπρέπεια, την αξιοπρέπεια της κυβέρνησης και την αξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου -όπως φάνηκε και από τη συνέντευξή του στον Σκάϊ- δεν προτίθεται να υπερασπιστεί την οδυνηρή πολιτική διαδρομή του. Επιμένει να παραμένει στη θέση του ως "Ελ Σίντ" που συμβολίζει τον ελληνικό Τιτανικό.
Όμως, το πρόβλημα δεν είναι, πιά, μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Είναι, πρωτίστως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός που παραπαίει, υπερασπιζόμενος μία πολιτική που έχει αποτύχει και οδηγώντας τους πολίτες σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση.
Είναι, όμως, και οι μαθητευόμενοι μάγοι της τρόϊκας που, ενώ αναγνωρίζουν την αποτυχία της συνταγής, επιμένουν σε μία ακόμα ισχυρότερη δόση. Το φάρμακο, όμως, σκοτώνει τον ασθενή. Το ομολόγησε, προ ημερών μόλις, ο κ. Τόμσεν, όταν έλεγε πως "δεν πρέπει να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και νέοι φόροι γιατί αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη ύφεση".
Έτσι η χώρα και η κοινωνία πορεύονται προς την καταστροφή με έναν αναξιόπιστο υπουργό Οικονομικών, έναν πρωθυπουργό που έχει χάσει τον προσανατολισμό του και μία "κατοχική διακυβέρνηση" της τρόϊκας που ασκείται πάνω στο πειραματόζωο Ελλάς...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου