Σάββατο 24 Απριλίου 2010


ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ


Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...
Ανάμεικτα υποδέχτηκαν οι φορείς της αγοράς την κυβερνητική απόφαση για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης την Παρασκευή.
«Δεν πρέπει να δούμε την προσφυγή ως τιμωρία αλλά ως αναγκαία θεραπεία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, προσθέτοντας πως «είναι η τελευταία ευκαιρία να καταστήσουμε επιτέλους την Ελλάδα μια πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα». «Από εμάς και μόνο εμάς, από τη δική μας βούληση και συνείδηση, εξαρτάται να μην τη χάσουμε» κατέληξε.
Το ελληνικό εμπόριο, αναφέρει η ΕΣΕΕ, ελπίζει ότι ο μηχανισμός θα αποτελέσει «ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και όχι το τέλος του οικονομικολυ αυτεξούσιου». Ωστόσο, επισημαίνει τον κίνδυνο της εμπλοκής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το Ταμείο «αποτελεί λύση για τις τράπεζες, πλήγμα για την εθνική οικονομία και την πολιτική αξιοπρέπεια της χώρας».
Ο επιχειρηματικός κόσμος ήλπιζε ότι θα αποφεύγαμε τελικά το σκόπελο του ΔΝΤ, σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, «και πλέον ευχή όλων μας είναι το περιβόητο για την κυβέρνηση δίχτυ ασφαλείας να μη μετατραπεί σε δίχτυ που θα παγιδεύσει σε θολά νερά την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της οικονομίας μας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου