Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ΜΑΣ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ!!!


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ!!!
Μόνο οργή προκαλούν οι μισθοδοσίες των δημοσιογράφων - παρουσιαστών αλλά και των συμβούλων στην ΕΡΤ. Νούμερα που θυμίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρηματιών αλλά με μία και μόνη διαφορά: αφορούν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Χρήματα που πληρώνει ο καθένας εξ’ ημών στην ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ.
Σημειώνεται εξ’αρχής, προς αποφυγή καρδιακών επεισοδίων πως παρουσιαστές και… «παράγοντες» εκπομπών λαμβάνουν για πλάκα εξαψήφια τσεκ κάθε χρόνο για να παρουσιάζουν εκπομπές που με το ζόρι βλέπουν 2-3% των τηλεθεατών βάσει AGB. Όταν δε, βλέπουν περί το 5% κάνουν πάρτι.
Τέτοιους μισθούς δεν βλέπουν ποτέ δημοσιογράφοι σε ιδιωτικά κανάλια όσο καλοί και αν είναι. Σίγουρα, κανείς δεν παραγνωρίζει την αξία και την προϋπηρεσία πολλών δημοσιογράφων που προσφέρουν έργο στο ραδιομέγαρο της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά όταν τίθεται θέμα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, τότε αυτό πάει περίπατο.
Πριν περάσουμε στους «ζουμερούς» αριθμούς προειδοποιούμε: Οι έχοντες πρόβλημα καρδιάς να μην αναγνώσουν τις επόμενες γραμμές:
Οικονομική κρίση για λίγους λέγεται αυτό. Το δίδυμο Πισκέρα - Καλημέρη που θα πάνε στη Eurovision για να μην έχουμε, υποτίθεται, μεγάλο όνομα (και μεγάλο κασέ), λαμβάνουν 226.000 ζεστά ευρώ. Δηλαδή αν στέλναμε «ονόματα» πόσα θα έπαιρναν;
Οι Μπήλιω Τσουκαλά, Λένα Αρώνη, και Μάριον Μιχελιδάκη ξεπερνούν τα 6.500 ευρώ το μήνα, ενώ ο «δάσκαλος» Φώτης Σιούμπουρας έχει λαμβάνειν κάτι παραπάνω από 8.500 ευρώ.
Ωστόσο ντροπή θα έπρεπε να προκαλεί το γεγονός πως τέσσερις δημοσιογράφοι λαμβάνουν περίπου 1.000.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για τον γενικό διεθυντή Δημήτρη Μιχαλέλη (250.000), τον Πάνο Λουκάκο (258.000), τον Κώστα Κέκη (257.000) και τον Δημήτρη Γόντικα (219.000). Την ίδια ώρα οι πολίτες που τους πληρώνουν, μετά βίας ξεπερνούν τα 700 ευρώ το μήνα και σφίγγουν το ζωνάρι εν όψει γιορτών. Μήπως έχει αρχίσει να γίνεται ξεδιάντροπο;
Ας περάσουμε και στο κυρίως πιάτο. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ως πρώτος του χωριού δεν θα μπορούσε να παίρνει λιγότερα από τους υφισταμένους του. Συνεπώς, ο κ. Παναγόπουλος λαμβάνει 350.000 ευρώ το χρόνο για να διευθύνει καλύτερα τη δημόσια τηλεόραση.
Η σεμνή παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου, Μαρία Χούκλη βάζει στον λογαριασμό της 218.000 ευρώ το χρόνο, ενώ το δίδυμο της πρωινής ζώνης Λυριντζής-Οικονόμου εισπράττει 648.000. Μισό και πλέον εκατομμύριο ευρώ για να είναι... τελευταίοι, αφού η AGB αγνοεί την παρουσία τους!
Ο Τέρενς Κουίκ από την πλευρά του εισπράττει το χρόνο 136.000 ευρώ για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ψηφιακή ΕΡΤ. Στην οποία μάλιστα δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες, όπως θα έπρεπε! Όταν γεμάτη περηφάνια η ΕΡΤ ανακοίνωνε πως ξεκινάει μία καινούρια εποχή με την "ΕΡΤ ψηφιακή" δεν ξεκαθάρισε πως θα έπρεπε να πληρώσουμε για να απολαύσουμε τις ακριβές υπηρεσίες της.
Πάμε τώρα και στα πολύ παράλογα της υπόθεσης. Η Μπήλιω Τσουκαλά, χωρίς να έχει εκπομπή προσθέτει κάθε μήνα στον προσωπικό της λογαριασμό 15.000 ευρώ για τις υπηρεσίες της στην ελληνική κρατική τηλεόραση.
Την ίδια ώρα, η συνάδελφός της και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου το Σαββατοκύριακο, Πηνελόπη Γαβρά παίρνει άνω των 12.500 ευρώ το μήνα αλλά περιορίζεται με σύμβαση έξι μηνών η γυναίκα. Κρίμα που δεν την έχουμε δει έξω από τη Βουλή μαζί με τους συμβασιούχους των προγραμμάτων stage να αιτείται μονιμοποίηση. Στο ίδιο μήκος… χρήματος και ο Γιάννης Πολίτης που κάθε μήνα γίνεται πλουσιότερος κατά 6.000 ευρώ.
Επειδή όμως υπάρχουν και συμβασιούχοι που βρίσκονται σε διαφορετική κλίμακα, να τα λέμε αυτά, η όμορφη Πόπη Τσαπανίδου είναι και αυτή συμβασιούχος και παίρνει μόλις 956 ευρώ. Την ημέρα όμως! Συνεπώς, αν η "κακή" κυβέρνηση δεν ανανεώσει την εξάμηνη σύμβασή της τότε θα λάβει «μόνο» 143.514 ευρώ. Αδικίες… Μήπως να γίνουμε όλοι συμβασιούχοι; Γιατί με τα παραπάνω αλλάζει η έννοια! Οι συμβασιούχοι εξισώνονται με τα Golden Boys… and Girls, μην είμαστε ρατσιστές!
Το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα η «Αθλητική Κυριακή» μοιράζει και αυτή σακούλια με ευρώ. Ο Παύλος Παπαδημητρίου εισπράττει 114.000 ευρώ ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σκηνοθέτης Γιώργος Νταούλης βγάζει 114,000 ευρώ, δηλαδή όσα και ο Παπαδημητρίου… Παράλογο…
Όσον αφορά τον λατρεμένο Κώστα Βερνίκο και τις περιγραφές γεμάτες χάρη, ο ελληνικός λαός πληρώνει 65.000 ευρώ.
Η Εθνική ποδοσφαίρου του 2004 ήταν «χρυσή» ο Βερνίκος χρυσώνεται.
«Ουδείς αναμάρτητος»; Κάθε άλλο! 4.000 ευρώ το μήνα για την Άννα Παναγιωταρέα και την εκπομπή της που έχει σπάσει τα ρεκόρ στην AGB. Φυσικά και είναι ειρωνικό.
Το συμπαθές, κατά τα άλλα, δίδυμο Τσιτσιμπίκου-Αμυρά για να εξασφαλίσει τα μεταφορικά για τα ταξίδια του σε όλη την Ελλάδα λαμβάνει 124.000 ευρώ (μαζί).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου