Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011


Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο με 6 παιδιά


Τι και αν έχει 6 ανήλικα παιδιά και ο ίδιος έχει μείνει χωρίς δουλειά. Η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος διότι δεν μπορούσε να πληρώσει το ποσό των 1.995,42 ευρώ.
Χωρίς ρεύμα είναι από τον περασμένο Ιούλιο το σπίτι του Σωτήρη Κλάπα, στον Καρφά της Χίου, ενώ είδε τη Δευτέρα συνεργείο της ΔΕΗ να ξηλώνει και το μετρητή.
Χθες που πήγε στο τοπικό υποκατάστημα για να ζητήσει διακανονισμό, τον παρέπεμψαν στα κεντρικά: «Χαλκοκονδύλη 3»!
Πενήντα χρόνων ο ίδιος, αναλαμβάνει οικοδομικές εργασίες δημοσίων έργων. Από τον περασμένο Οκτώβριο όμως, όταν τελείωσαν οι εργασίες στο έργο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη νότια Χίο, κανένα άλλο δημόσιο έργο δεν ξεκίνησε στο νησί για να μπορέσει να πιάσει δουλειά.
«Μέχρι πέρυσι είχα δουλειά. Κάναμε τον ΧΥΤΑ, νωρίτερα το φράγμα στον Κατράρη. Ενα χρόνο τώρα μας βρήκε η αναμπουμπούλα», μας λέει. Ενώ ακόμη ένα έργο, αυτό του ΧΥΤΑ στη βόρεια Χίο, που περίμενε να ξεκινήσει, είναι επίσης παγωμένο.
Θύμα της οικονομικής κρίσης, αυτός και η οικογένειά του, με τη μεγάλη κόρη στα 22 της χρόνια επίσης άνεργη, αφού έχασε τη δουλειά της στο νοσοκομείο όπου δούλευε με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Η γυναίκα του έπαιρνε σύνταξη πολύτεκνης μητέρας, αλλά και αυτή της την κόψανε, μας λέει. «Είναι 6 παιδιά. Το μεγαλύτερο 22, το μικρότερο 9. Φαντάσου να θέλουν να διαβάσουν και να ανάβουμε 2-3 κεριά στο σπίτι», μας λέει και ένας κόμπος στέκεται στο λαιμό του. (από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία")

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου