Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011


40ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΣ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ MAIL ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ


Αποκλειστικό ρεπορτάζ του blog : "Top secret"
Ενας 40χρονος... τορναδόρος από την Κρήτη φέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ως ο συντάκτης του «e-mail της χρεοκοπίας» το οποίο είχε δήθεν συντάξει ανώτατο στέλεχος τράπεζας και προανήγγειλε την οικονομική κατάρρευση της χώρας την 25η Μαρτίου.
Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανέλαβαν να διερευνήσουν την υπόθεση γνωρίζουν ήδη τα στοιχεία ταυτότητας του συντάκτη και αναμένεται πλέον η σύλληψή του. Μέχρι χθες, εκκρεμούσε η τυπική επιβεβαίωση της ταυτότητάς του από τον πάροχο Internet. Εντολή για έρευνα έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ελένη Ράικου. Εν τω μεταξύ
Αστυνομικοί της Ασφάλειας δήλωσαν άγνοια για το εάν ο δράστης είναι οργανωμένος σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, δίχως πάντως να αποκλείουν το ενδεχόμενο. Ο 40χρονος σύμφωνα πάντα με πηγές της ΕΛ. ΑΣ., φέρεται να απέστειλε με τη μορφή ηλεκτρονικής επιστολής το e mail σε τρία blog, εκ των οποίων ένα αποφάσισε να το δημοσιεύσει.
Από το σημείο αυτό κι έπειτα είναι πιθανό να προκύπτουν υπόνοιες για πολιτική εκμετάλλευση του ψευδούς e mail, καθώς για παράδειγμα διαπιστώνεται ότι διαχειριστής συγκεκριμένου blog απέστειλε το επίμαχο κείμενο σε περισσότερα από 400 παραλήπτες επιταχύνοντας τη «διασπορά» του.
Μάλιστα, για να γίνει πιστευτός υπέγραφε την ανάλυσή του ως τραπεζικός υπάλληλος και επικαλείτο πληροφόρηση από ανώτερα οικονομικά στελέχη.Όπως έγινε γνωστό, κατά το παρελθόν είχε στείλει και άλλα e-mail, στα οποία έκανε και πάλι οικονομικές αναλύσεις. Η έφεσή του αυτή, ήταν που οδήγησε τους αστυνομικούς στα ηλεκτρονικά του ίχνη.

1 σχόλια:

Κριτων on 17 Μαρτίου 2011 στις 11:49 μ.μ. είπε...

Τον τορναδορο του μηνυματος ρε λαμογια τον βρηκατε , τους κοπριτες που βουλιαξαν και καταληστευσσαν την χωρα ποτε θα τους βρειτε;;;;;

Δημοσίευση σχολίου