Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011


ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΣΤΑΛΗ ΣΤΟ BLOG FIMOTRO
Αγαπητό Fimotro,
Ονομάζομαι Νικόλας Περδικάρης και εργάστηκα ως δημοσιογράφος στην ψηφιακή ΕΡΤ για περισσότερα από δυόμισι χρόνια (συνολικά 33 μήνες, μετά από άτυπη παράταση της σύμβασης μου). Διαθέτω πτυχίο σπουδών από το τμήμα Επικοινωνίας και...
Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία και τις Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο τμήμα, Proficiency στα αγγλικά, το αντίστοιχο δίπλωμα στα ιταλικά και φυσικά πιστοποιητικό για τη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή.
Παρά το γεγονός ότι είμαι άτομο με κινητική αναπηρία (χρησιμοποιώ αναπηρικό αμαξίδιο) κατάφερα - και μάλιστα πολύ καλά, κατά γενική ομολογία προϊσταμένων και συναδέλφων - να εργαστώ ως ρεπόρτερ για την εκπομπή “Ρεπορτάζ Plus”, του ψηφιακού καναλιού “Info Plus”.
Όλα αυτά τα χρόνια, εργάστηκα με ιδιαίτερη αφοσίωση και ζήλο, αψηφώντας τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει ένας Ρεπόρτερ, ο οποίος δεν εκτελεί απλώς «δουλειά γραφείου», αλλά βρίσκεται συνέχεια σε κίνηση και πάντα σε ετοιμότητα. Δεδομένης και της κινητικής μου αναπηρίας, κατάφερα ουσιαστικά το ακατόρθωτο, αφού, για τις ανάγκες της δουλειάς, βρισκόμουν κυρίως έξω, στο δρόμο. Κάθε μέρα, πριν φύγω για «γύρισμα» πήγαινα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με το αυτοκίνητό μου, μια και η απόσταση από το σπίτι μου είναι μικρή. Στο χώρο εργασίας μου, μπορούσα να είμαι και να νοιώθω ανεξάρτητος. Δούλευα για 10 ως 12 ώρες, με την ελπίδα, ότι, χάρη στην αφοσίωση μου, θα έχω και στο μέλλον αυτή τη δουλειά, που αγαπώ και χρειάζομαι για πολλούς λόγους. Παρόλα αυτά, η ανταμοιβή που εισέπραξα τελικά, ύστερα από τόσο κόπο και σωματική καταπόνηση, ήταν η επιδείνωση της υγείας μου.
Όταν (στις 19-1-2011) έψαξα για το όνομα μου, στη λίστα με τους προσληφθέντες δημοσιογράφους, (με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου) που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, δεν το βρήκα πουθενά. ΓΙΑΤΙ; Με ποια κριτήρια πραγματοποιήθηκαν άραγε οι προλήψεις των συναδέλφων; Ποια ήταν η διαδικασία που τηρήθηκε προκειμένου να επιλεγούν (προηγήθηκαν συνεντεύξεις ή μήπως όχι). Γιατί δεν είναι αρκετά τα δικά μου προσόντα; Ποιες είναι οι «διαφανείς και καθαρές διαδικασίες» που επικαλείστε, κύριε Πρωθυπουργέ; Με ποια κριτήρια επιλέγετε τους ανθρώπους που εργάζονται στην ΕΡΤ, κύριε Πρόεδρε και κύριοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι; Χρειάζεται μήπως να προβάλλω την αναπηρία μου, για να έχω τελικά μια δικαίωση; Μήπως να ξεχάσουμε κάθε αίτημα για ίσες ευκαιρίες και ισότιμη μεταχείριση των ανθρώπων με ή χωρίς αναπηρία; Τι να κάνουμε, για να έχουμε τη θέση που μας αξίζει, στο δικό σας κράτος διαφάνειας και δικαιοσύνης;
Νικόλας Περδικάρης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου