Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011


ΓΕΛΟΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ


Η ΕΡΤ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ :

Σχετικά με την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. δηλώνει τα ακόλουθα:

1. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημόσιας Τηλεόρασης έγιναν προσλήψεις δημοσιογράφων, μέσω δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού.
2. Οι αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης έλαβαν σοβαρά υπόψη τους το ζήτημα της ανεργίας. Και γι αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των υπό πρόσληψη συμβασιούχων, είναι άνεργοι.
3. Οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα από τις αρμόδιες επιτροπές αξιολόγησης, στις οποίες συμμετείχαν o εκλεγμένος εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ.
4. Ελήφθησαν υπόψη και τηρήθηκαν όλα τα κριτήρια που θέτουν η προκήρυξη και οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΡΤ.
5. Η προκήρυξη θέτει με σαφήνεια και το θέμα των ασυμβιβάστων για τους υποψήφιους του διαγωνισμού, κυριότερο των οποίων είναι η μη απασχόληση σε ανταγωνιστικό προς την ΕΡΤ Μέσο (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Ραδιοτηλεοπτικό περιοδικό, internet). Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, πως τα ασυμβίβαστα αυτά θα ισχύσουν απαρέγκλιτα για όλους ανεξαιρέτως. Ουδείς πρόκειται να προσληφθεί, εάν όταν κληθεί να υπογράψει την σύμβαση του δεν αποδεχθεί ενυπογράφως πως πληρεί τα εν λόγω κριτήρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου