Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011


ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ


ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΟΥΡΗΣ ΝΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99!
Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Φίλαθλος με την ΕΣΗΕΑ να είναι απούσα και να μην μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μετά την 24ωρη της Τετάρτης ο Γιώργος Κουρής αρνήθηκε να τυπώσει το φύλλο της Παρασκευής θεωρώντας προφανώς πως με αυτόν τον τρόπο τιμωρεί τους εργαζόμενους που απήργησαν…
Το αφεντικό του Φίλαθλου εζήλωσε τις… μεθοδεύσεις άλλων εκδοτών και σκέφτεται σοβαρά την υπαγωγή στο άρθρου 99, του Πτωχευτικού Κώδικα που προστατεύει τις επιχειρήσεις από τους πιστωτές και κατά συνέπεια και από τους εργαζόμενους στους οποίους ο Κουρής χρωστάει πολλά μηνιάτικα…
Οι εργαζόμενοι ωστόσο χθες πήγαν κανονικά στη δουλειά τους και παρέδωσαν την ύλη τους για το φύλλο της Παρασκευής και το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και σήμερα άσχετο αν ο Κουρής θα τυπώσει και φύλλο Σαββάτου.
Εντύπωση προκαλεί η.... αδιαφορία της ΕΣΗΕΑ που δεν στάθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων ούτε τους συμπαραστάθηκε ενεργά στην απεργία της Τετάρτης. Οι εργαζόμενοι στον Φίλαθλο με επιστολή τους εξέφρασαν την πικρία τους για τη στάση της Ενωσης αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«(…) Με όλο το σεβασμό και χωρίς καμία κριτική διάθεση θα θέλαμε να μπείτε στην δική μας θέση όταν την Τετάρτη αργά το βράδυ είδαμε μπροστά μας μόνο τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο. Ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση αισθανθήκαμε όταν στην τηλεφωνική αναζήτηση των άλλων μελών του ΔΣ της Ένωσης εντοπίστηκαν μόνο έξι!
(…) Τετάρτη αργά το βράδυ μετά τις 9 μ.μ., με ένα διοικητικό συμβούλιο άφαντο κι ενώ υπήρχε ήδη από τις 6 μ.μ. η έστω «φτωχή» πρόταση από τον ιδιοκτήτη, «κάηκε» οποιαδήποτε προσπάθεια διαπραγμάτευσης και αντιπρότασης εκ μέρους μας.
Το πιο εξωφρενικό απ’ όλα είναι ότι εν τέλει η ΕΣΗΕΑ πέταξε το μπαλάκι στους εργαζόμενους για μια απεργία που η ίδια αποφάσισε και που η ίδια θεσμικά έχει ρόλο να στηρίξει ή, να αναστείλει. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, να βγάλουνε το φίδι από την τρύπα. Με τον πρόεδρο να εκφράζει την προσωπική του άποψη για να αναστείλουμε την απεργία, όμως δίχως να έχει ικανοποιηθεί κανένα από τα τέσσερα αιτήματα της ίδιας της ΕΣΗΕΑ!
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η όλη στάση σας είναι μια ατυχής συμπεριφορά και δεν χαρακτηρίζει την φιλοσοφία του διοικητικού συμβουλίου. Οπως, επίσης, να αναγνωρίσουμε ότι ο κ. Σόμπολος έδωσε τουλάχιστον το «παρών».
Σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε στον ανθρώπινο παράγοντα, σας δηλώνουμε ότι δεν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Επιτρέψτε μας να διατηρήσουμε τον ρομαντισμό μας… Χάρη σ’ αυτόν, άλλωστε, επιβιώσαμε επί πολλά έτη, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, στο μαγαζί – και όχι στην ιδέα – που λέγεται Φίλαθλος
».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου