Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011


ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΥΤΗ" ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS


ΕΜΕΙΣ ΡΩΤΑΜΕ. ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ;
Δημοσιοποιούνται σταδιακά τα ονόματα των πολιτικών στελεχών που θα παραπέμπονται σε προανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, το μεν ΠΑΣΟΚ παραπέμπει πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Σημίτη αλλά και Καραμανλή, ενώ η ΝΔ δεν δέχεται πως είχαν συμμετοχή ή πολιτική ευθύνη πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή. Κάνει, μάλιστα, λόγο για “πράσινο σκάνδαλο” και στοχοποιεί προσωπικά και τον ίδιο τον Κώστα Σημίτη.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ, που κάνει λόγο για ανάγκη διερεύνησης και άλλων τυχόν ευθυνών, δηλαδή τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, επιρρίπτει ευθύνες:

• Για τον ΟΤΕ στους Τάσο Μαντέλη, Χρ.Βερελή, Γ.Παπαντωνίου και Νικ.Χριστοδουλάκη από το ΠΑΣΟΚ και Μιχ.Λιάπη και Γ.Αλογοσκούφη από τη τη Ν.Δ.

• Για τον ΟΣΕ στους Χρ. Βερελή και Μιχ. Λιάπη

• Για το C4I στους Γ. Παπαντωνίου και Γ.Βουλγαράκη, Βυρ.Πολύδωρα, Πρ.Παυλόπουλο και Χρ. Μαρκογιαννάκη από τη Ν.Δ.

Από τη μεριά της, η Ν.Δ. φέρεται να καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τους πρώην υπουργούς της κυβέρνησής του Άκη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Ν. Χριστοδουλάκη, Χρήστο Βερελή και Τάσο Μαντέλη, τον πρώην υφυπουργό Ευαγ. Μαλέσιο, αλλά και τους νυν υπουργούς Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή για τη φυγή του Φόλκερ Γιουνγκ στο εξωτερικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου