Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011


ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ


ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ!
Χωρίς να καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί ο διαγωνισμός για τους συμβασιούχους κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα. Αιτία η θέσπιση του πολιτικού κριτηρίου, να μην περιλαμβάνονται στις λίστες των προς επιλογή προσώπων , συγγενικά πρόσωπα εργαζομένων στην ΕΡΤ. Δηλαδή πρόκειται για μια απόπειρα για μείωση της οικογενειοκρατίας, με την προσθήκη ενός όρου που όμως δεν υπήρχε στο σχετικό διαγωνισμό.
Έτσι ξεκίνησε το “κόψιμο” των περίπου 24 προσώπων που έχουν ή είχαν συγγενείς στην ΕΡΤ επί συνόλου 170 δημοσιογράφων και των 3 ηχοληπτών στο σύνολο των 9 που επρόκειτο να επιλεγούν. Το πρακτικό για τους 170 δεν υπεγράφη από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Π. Καλφαγιάννη, ο οποίος είχε έντονη αντιπαράθεση με τη Λένα Χοϊδά , γενική διευθύντρια τηλεόρασης. Η τελευταία τον κατηγόρησε πως “δεν θέλει το καλό της ΕΡΤ” , ενώ ο Π. Καλφαγιάννης ζήτησε να ελέγξει όλες τις αιτήσεις των δημοσιογράφων. Στη συνέχεια το ΔΣ δεν έλαβε απόφαση για το ζήτημα , καθώς είχαν προηγηθεί δεκάδες τηλεφωνήματα συνεννόησης. Έξω από το ΔΣ , ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι , μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά μία εκδοχή , συμβασιούχοι κατά μία άλλη και αναμένεται από αύριο νέος κύκλος διαβούλευσης. Πρόκειται για μια διαδικασία που γίνεται, με βάση τα παρουσιαζόμενα προσόντα , τα ασυμβίβαστα που θέτει η ΕΡΤ , ως προς την απασχόληση , χωρίς όμως να υπάρχει συνέντευξη με τους υποψηφίους και χωρίς συγκεκριμένη κατανομή θέσεων.
Όλο το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πλήθος παρεμβάσεων από πολιτικά και άλλα πρόσωπα για την ένταξη “δικών τους” στη σχετική λίστα των “τυχερών” . Πέραν δηλαδή από τους γνωστούς “εργάτες -δουλοπάροικους”, συμβασιούχους της ΕΡΤ που είναι άνεργοι και επρόκειτο να συμπεριληφθούν στη λίστα έγινε προσπάθεια να μπουν παιδιά ανθρώπων που είναι ή ήταν στην κρατική ραδιοτηλεόραση, αλλά και άλλοι που ήταν “ρουσφέτια” διαφόρων πολιτικών. Οι πιέσεις για 45 -50 άτομα ήταν τέτοιες που αποφασίστηκε να μπει ο περιορισμός για τα “συγγενικά πρόσωπα” υπαλλήλων” της ΕΡΤ, και των συνταξιούχων. Την πολιτική οδηγία για το νέο “ασυμβίβαστο” , απεύθυνε δημόσια ο Τ. Χυτήρης και την καταγράψαμε στην έντυπη έκδοση του “Π” την περασμένη Κυριακή. Όμως στο μεσοδιάστημα, προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις συγγενικών προσώπων ανθρώπων της ΕΡΤ σε συγκεκριμένες εκπομπές.
Από την άλλη πλευρά, η οικογενειοκρατία στην ΕΡΤ δεν αποτελεί κάποιο μυστικό, το αντίθετο μάλιστα. Όλα αυτά τα χρόνια το “Π” έγραφε για αυτές τις σχέσεις οι οποίες και εξακολουθούν να καθορίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ΕΡΤ σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης. Συνεπώς ο γόρδιος δεσμός , κάπως πρέπει να κοπεί και η ΕΡΤ να αρχίσει να παράγει πρόγραμμα.
Αυτό που διαφαίνεται περά από τα σημερινά γεγονότα είναι μια ανησυχία για τον ίδιο το διαγωνισμό καθώς υπάρχουν υπουργοί στην ίδια κυβέρνηση που δεν επιθυμούν να προσλάβει η ΕΡΤ συμβασιούχους. Κι αυτό θα είναι το σημείο μηδέν μιας αντίστροφης πορείας…typologies.gr
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ GREEKSPY : ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ! ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ! ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου