Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ


ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προκήρυξη με απειλές από τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών δίνοντας μάλιστα και αναλυτική περιγραφή του σχεδίου δράσης.
Με νέα χτυπήματα κατά δικαστικών απειλεί η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ δύο μέρες πριν την Πρωτοχρονιά.
Ο εκρηκτικός ωρολογιακός μηχανισμός που προκάλεσε την ισχυρότατη έκρηξη είχε τοποθετηθεί σε μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη στη νησίδα απέναντι από την είσοδο του Πρωτοδικείου.
Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη με προκήρυξή της στο Διαδίκτυο. Οι «Πυρήνες» αναφέρουν ότι αφιερώνουν τη βομβιστική ενέργεια «με όλη μας τη φωτιά στα αδέρφια μας (Γ. Τσάκαλο, Π. Αργυρού, Χ. Χατζημιχελάκη) του φυλακισμένου πυρήνα των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Εκτοξεύει μέσω του κειμένου πυρά εναντίον του δικαιικού και του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και, μάλιστα, δηλώνει ξεκάθαρα πως «εν όψει του πολιτικού στρατοδικείου που ετοιμάζεται στις 17 Γενάρη για την Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, θα είμαστε αιχμηροί και αδυσώπητοι στις επιλογές και τις πράξεις μας».
Εξάλλου, προαναγγέλλει επιθέσεις εναντίον του προεδρείου του δικαστηρίου που θα δικάσει τους συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «καλό θα ήταν το επερχόμενο δικαστήριο να γίνει με τους δικαστές να φοράνε μαύρες κουκούλες και να μη δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους ποτέ και πουθενά». Λίγες γραμμές παραπάνω, διαβάζει κανείς πως «αν κάποιοι θεωρούν ότι τα Αδέρφια μας είναι τα εύκολα θηράματα και 'μαγειρεύουν' τον τιμοκατάλογο με τις ποινές που επιθυμούν να τους βάλουν για να πληρώσουν ακριβά το λογαριασμό, θα τους ενημερώσουμε ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι και ότι από εδώ και πέρα η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο».
Δεν διστάζουν, επιπλέον, να απειλήσουν με επιθέσεις εναντίον των δικαστών ακόμη και μέσω παγιδευμένων επιστολών: «Είναι 'κρίμα' αυτοί οι 'άνθρωποι' να χρειάζονται 24ωρη αστυνομική παρουσία και να φοβούνται να ανοίξουν ένα γράμμα ή ένα φάκελο».
«Δεσμευόμαστε δημόσια, αναφέρει η προκήρυξη, πως για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέρφια μας, θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας, εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος».
Καταλήγοντας, η οργάνωση περιγράφει αναλυτικά το σχέδιο δράσης που ακολουθήθηκε πριν από την επίθεση: «επιλέξαμε και αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της δικαστικής μαφίας. Χαρτογραφήσαμε την περιοχή, υπολογίσαμε την απόσταση της Γενικής Κλινικής για να μην συμβεί το παραμικρό, παρακολουθήσαμε τις κινήσεις και τις βάρδιες των ειδικών φρουρών στο φυλάκιο ανάμεσα στο πρωτοδικείο και το εφετείο, χρονομετρήσαμε τη συσκότιση που επικρατεί στις 7:15 το πρωί, όταν κλείνουν τα φώτα του δρόμου, τη συχνότητα του δρομολογίου [.] της ΔΙ.ΑΣ. από το στόχο, απαλλοτριώσαμε τα οχήματα που χρειαζόμασταν και περάσαμε στην επίθεση. Σχηματίσαμε μία άρτια επιχειρησιακή ομάδα πανέτοιμη να επιτεθεί σε οποιαδήποτε εμπλοκή. Δύο συνοδευτικά οχήματα υποστήριξης επόπτευαν το πρωτοδικείο τόσο πριν την τοποθέτηση της μηχανής με τη βόμβα, όσο και κατά το τελικό στάδιο της στάθμευσης της, όπου το ένα από τα δύο παρέλαβε και τον σύντροφο που οδηγούσε την μηχανή. Η διάταξη της ομάδας υποστήριξης ήταν τέτοια ώστε να μπορεί να καθυποτάξει άμεσα τον ειδικό φρουρό στην σπάνια περίπτωση που αυτός αντιλαμβανόταν κάτι, αλλά και να αιφνιδιάσει οποιαδήποτε αστυνομική μεταβλητή δύναμη (π.χ. έλεγχος στον αναβάτη της μηχανής από τους ΔΙΑΣ ή από τυχαίο διερχόμενο περιπολικό). Τόσο η θέση μας, όσο και η οπλική μας υπεροχή θα ήταν ικανή να μας απεμπλέξει και εμείς να φύγουμε αλώβητοι».
Στο μεταξύ, από την Παρασκευή θα αρχίσει να λειτουργεί για τις επείγουσες υποθέσεις, ένα μικρό τμήμα των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας, μετά τις ζημιές που υπέστη από την βομβιστική ενέργεια.
Στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σύσκεψη προκειμένου να καθοριστούν οι ελάχιστες αποδεκτές συνθήκες ασφαλείας, έτσι ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν κάποια τμήματα του Διοικητικού Πρωτοδικείου για τις επείγουσες υποθέσεις που έχουν προθεσμίες ή αφορούν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων (διαγωνισμοί, προμήθειες, κ.λπ.) ή αιτήματα έκδοσης προσωρινών διαταγών.kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου