Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 22ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ


ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ ΣΤΟ YOUTUBE ΤΟ ΤΙ ΚΑΚΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ!
Συγκλονισμένη παραμένει η αμερικανική κοινή γνώμη, δύο μόλις εικοσιτετράωρα μετά το μακελειό που προκάλεσε ο 22χρονος Jared Lee Loughner στην πόλη Tucson, σκοτώνοντας εν ψυχρώ έξι άτομα και τραυματίζοντας στο κεφάλι τη γερουσιαστή των Δημοκρατικών Gabrielle Giffords, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματός της σε σούπερ μάρκετ.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναλύουν εκτενώς το προφίλ του Loughner, ενός ανθρώπου με διαταραγμένη προσωπικότητα, ο οποίος, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», φέρεται ότι είχε εμμονή με τη γερουσιαστή Giffords.
Κι ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις, ότι ενδεχομένως ο 22χρονος «πιστολέρο» να ανήκε σε κάποιο παρακλάδι ισλαμιστικής οργάνωσης στις Η.Π.Α., προσπάθησαν να θέσουν εκ νέου ζήτημα τρομοκρατικού χτυπήματος από πλευράς αλ Κάιντα, το αποτέλεσμα αποδείχθηκε εντελώς διαφορετικό.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που υπογράμμισαν ότι επρόκειτο για ένα στοχευμένο χτύπημα, το οποίο ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας, που προωθεί το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση του Barack Obama.
Η πεποίθηση αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι ο ίδιος ο δράστης, καιρό τώρα, είχε κατακλύσει το Διαδίκτυο, και συγκεκριμένα το YouTube, με βίντεο, στα οποία περιέγραφε το τι επρόκειτο να κάνει.
Ο Loughner οδηγείται στο «σκαμνί» με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, ωστόσο στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνουν και τα εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά που επέδειξαν οι αμερικανικές Αρχές σε ό,τι αφορά στην αποτροπή αυτού του τραγικού περιστατικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου