Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010


ΜΗΝΥΣΕ ΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" Ο ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ


ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE!
Σε μήνυση εναντίον του site "kourdisto portokali" προχώρησε σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Γιάννης Βλαστάρης.
Διαβάστε το άρθρο του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή από το newpost.gr.
"Αθήνα 27/11/2010
Αγαπητέ συνάδελφε,Διάβασα-σε πολλά sites και blogs- τα δημοσιεύματα σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά την οποία θα καταθέσετε- μπορεί και να το έχετε κάνει ήδη- εναντίον του...συναδέλφου Βασίλη Μπόνιου.Πραγματικά η κίνηση σας αυτή μου έκανε ιδιαίτερα μεγάλη εντύπωση.Φυσικά θα μπορούσα να δεχτώ οτι ο συνάδελφος ήταν πολύ σκληρός μαζί σας στην κριτική που σας άσκησε. Να δεχτώ επίσης οτι μια τέτοια κίνηση εκ μέρους του Βασίλη Μπόνιου να σας δημιούργησε ποικίλα προβλήματα. Αλλά πρέπει να έχεις το κουράγιο να είσαι δημοφιλής. Και σεις δείχνετε οτι μάλλον δεν το έχετε. Αλλά αυτό είναι άκρως προσωπικό σας ζήτημα.Αυτό που ενδιαφέρει είναι η χειρονομία σας. Υπήρξατε για πολλά χρόνια διευθυντής σε μια απο τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας. Και μάλιστα σε μια εφημερίδα που ακόμα και σήμερα διατείνεται οτι οι συντάκτες της είναι ελεύθεροι να γράψουν και να ασκήσουν κριτική χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Αυτό υπηρετήσατε τόσα χρόνια. Και ξαφνικά έρχεστε σήμερα να εκδικηθείτε έναν συνάδελφο γιατί τα όσα έγραψε για σας δεν σας άρεσαν. Δίκαιο να αντιδράτε αλλά άδικο να θέλετε να περιφέρετε την δημοσιογραφική αξιοπρέπεια στις αίθουσες των δικαστηρίων. Θα πρέπει ακόμα να σας υπενθυμίσω οτι πολλοί συνάδελφοι έχουν υποστεί σκληρή κριτική και ενίοτε άδικη απο συντάκτες της εφημερίδας την οποία εσείς διευθύνατε και μπορεί κάποιοι εξ αυτών να έχασαν την δουλειά τους. Υπάρχουν τα παραδείγματα και είναι στην διάθεσή σας όποτε τα ζητήσετε. Αλλά κανένας απο αυτούς δεν σας πήγε στα δικαστήρια. Απλά υπέμειναν μέχρι να τους δικαιώσει η ίδια η ζωή.Τέλος θα ήθελα να σημειώσω οτι πολλοί φύγαμε απο τον χώρο “των σαλτιμπάγκων” γιατί βαρεθήκαμε τα ωραία παραμύθια και τον νυσταλέο φολκλορισμό που απλόχερα παρέχει η ιδεολογία της δήθεν εξουσίας του Τύπου. Μήπως θα πρέπει να τιμωρηθούμε γι' αυτό;Θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις σας".
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ" :
Τα κλαρίνα του Βλαστάρη
Ο πρώην Διευθυντής της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" Γιάννης Βλαστάρης συνεπικουρούμενος από την άλλοτε "κομπανία" του, φέρεται να υπέβαλε μυνητήρια αναφορά σε βάρος του Βασίλη Μπόνιου ιδρυτή της ηλεκτρονικής εφημερίδας " Koυρδιστό Πορτοκάλι". Ο πρώην Διευθυντής [φωτο] φέρεται να θίχτηκε για να δημοσιεύματα του Βασίλη Μπόνιου, ο οποίος απλώς αναπαρήγαγε μεταξύ άλλων και τις καταγγελίες της μετέπειτα Διευθύντριας της καθημερινής Ελευθεροτυπίας Κύρας Αδάμ. Το αντιφατικό είναι πως επί παντοδυναμίας του κ. Βλαστάρη προθυμοποιήθηκαν να καταθέσουν για μάρτυρες κατηγορίας τρείς δημοσιογράφοι του συγκροτήματος που ακόμη και τώρα παραμένουν στην Ελευθεροτυπία. Στο τιμόνι της Ελευθεροτυπίας όμως εξακολουθεί να είναι η Κύρα Αδάμ που τότε κατείγγειλε ανοιχτά για περίεργα πολιτικά παιχνίδια τον Βλαστάρη, πως πετσόκοβε τα κείμενά της που αφορούσαν το διπλωματικό ρεπορτάζ που κάλυπτε επί χρόνια. Ανάμεσα στους πρόθυμους μάρτυρες υπέρ Βλαστάρη, είναι και μια γυναίκα συντάκτρια που το όνομά της παραπέμπει σε τραγουδίστρια που παίζει τα άσματα της στα κλαρίνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου