Πέμπτη 29 Απριλίου 2010


ΟΔΥΝΗΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ


ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΑΛΛΑ...
ΑΠΟ : TA NEA.GR
Βαθιά ανάσα για την Ελλάδα χθες μετά τις θετικές δηλώσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ, του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν και του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, για πρώτη φορά έπειτα από εβδομάδες μεγάλης αγωνίας, σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη κατάληξη, σήμερα ή το πολύ αύριο, των διαπραγματεύσεων με την «τρόικα». Απ΄ ό,τι φαίνεται εντός ολίγων ημερών θα αρχίσει να λειτουργεί ο μηχανισμός στήριξης και να ρέει βοήθεια προς τη χώρα μας.
Ωστόσο, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων θα συνοδευτεί από βαθιές ανατροπές για όλους τους πολίτες, καθώς η «τρόικα» και ειδικά το ΔΝΤ απαιτούν από την κυβέρνηση μέτρα-σοκ για τουλάχιστον τρία χρόνια.
Τα μέτρα που είναι εμφανές ότι σοκάρουν την κοινωνία συζητήθηκαν χθες το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συζητήσει με τους κυριότερους υπουργούς της κυβέρνησης τις εξελίξεις. Την ενημέρωση έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε πως οι απαιτήσεις της «τρόικας» είναι τέτοιες που η κυβέρνηση λίγα πράγματα μπορεί να καταφέρει. Οπως εξήγησε, οι απαιτήσεις του κλιμακίου των εμπειρογνωμόνων είναι ασφυκτικές και η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου