Παρασκευή 23 Απριλίου 2010


ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΕ
Τις επόμενες θα κατατεθεί στον εισαγγελέα Εφετών, το ενδιάμεσο πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών που αφορά σε 13 γιατρούς, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση δωροδοκίας, από Βρετανική φαρμακευτική εταιρία, που προμήθευε στην Ελλάδα ορθοπεδικό υλικό.
Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, κατά τη συζήτηση σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων του ΛΑΟΣ και του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης διαβεβαίωσε ότι η εισαγγελική έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά, θα ζητηθεί παράταση της, ενώ μόλις ολοκληρωθεί το τελικό πόρισμα, θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά την καταδίκη σε ένα έτος φυλάκισης, από τη Βρετανική Δικαιοσύνη, 44χρονου πρώην στελέχους της εν λόγω φαρμακευτικής εταιρίας, ο οποίος ομολόγησε ότι συμμετείχε σε υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων γιατρών, ύψους άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ.
«Σε αυτή τη φάση, αξιολογούνται και διασταυρώνονται τα στοιχεία από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και τους κωδικούς της χρηματιστηριακής κίνησης των ατόμων που εμπλέκονται στην έρευνα και σύντομα θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση. Ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων που γίνεται από την ΥΠΕΕ, αφορά 10 νομικά και 25 φυσικά πρόσωπα», τόνισε ο κ. Σαχινίδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου