Κυριακή 25 Απριλίου 2010


ΑΡΧΕΣ ΜΑΪΟΥ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ


ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ
Ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, δήλωσε ο επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.
Η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα ακολουθήσει την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα μέλη της ευρωζώνης και την εκπλήρωση των σχετικών συνταγματικών προβλέψεων που υπάρχουν στην κάθε χώρα, τόνισε ο κ. Ρεν.
Ο Φινλανδός επίτροπος ανέφερε ότι η υποστήριξη θα προέλθει από ένα κοινό τριετές πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου, η Ελλάδα καλείται να εντείνει τα μέτρα για τα επόμενα χρόνια (2011-2012).
Υπενθυμίζεται ότι σε ορισμένες χώρες (όπως στη Γαλλία) για τη συμμετοχή στο μηχανισμό υπέρ της Ελλάδας πρέπει να υπάρξει έγκριση από τα Κοινοβούλια, διαδικασία που επίσης θα ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.
«Φυσικά, δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε τη συζήτηση για το ζήτημα [της Ελλάδας]», ανέφερε ο Ρεν για να προσθέσει ότι «δυνητικά μπορεί να έχει επιπτώσεις για την οικονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκόσμια».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου