Πέμπτη 22 Απριλίου 2010


ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ


ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΠΑΙΔΙΑ!
Ο επίσκοπος του Αουσμπεργκ στη Γερμανία υπέβαλε την παραίτησή του στον Πάπα, μετά από κατηγορίες ότι χτυπούσε παιδιά. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη. Πρόκειται για μια ακόμα παραίτηση καθολικού επισκόπου για κακομεταχείριση παιδιών, με σκάνδαλα να έχουν βγει στο «φως» σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Ο επίσκοπος Βάλτερ Μίξα αρχικά αρνήθηκε ότι κακομεταχειρίστηκε ανηλίκους, στη συνέχεια όμως παραδέχθηκε ότι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να χαστούκισε παιδιά.
Σε επιστολή του προς τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ' ο επίσκοπος αναφέρει: «Ζητώ τη συγχώρεση όλων αυτών προς τους οποίους μπορεί να ήμουν άδικος και από όσους μπορεί να στεναχώρησα» ανέφερε στην επιστολή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ausburger Allgemeine.
Τόνισε ότι «γνωρίζει τις αδυναμίες του» και είπε ότι η επισκοπή του θα πρέπει να κάνει μια νέα αρχή.
«Με την παραίτησή του θέλει να αποφύγει (να προκαλέσει) μεγαλύτερη ζημιά στην Εκκλησία» αναφέρει η επισκοπή στην ανακοίνωσή της.
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' έδωσε τη διαβεβαίωσή του ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του σκανδάλου της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς για να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου