Τετάρτη 28 Απριλίου 2010


ΣΤΙΣ 10 ΜΑΪΟΥ Η ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ;


ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΕΩΣ ΤΟΤΕ;
Oι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης συνόδου κορυφής των χωρών-μελών του ευρώ στις Βρυξέλλες, στις 10 Μαΐου, για την ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας για την Ελλάδα.
«Συζητείται πολύ έντονα η ιδέα το Εurogroup να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο για τις 10 Μαΐου στις Βρυξέλλες», είπε μια από τις πηγές της ισπανικής προεδρίας.
«Θα είναι για την έναρξη παροχής βοήθειας στην Ελλάδα», πρόσθεσε η ίδια πηγή που επικαλείται το Reuters.
«Υπάρχουν πολύ έντονες επαφές ανάμεσα στους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων για να συγκληθεί μία διάσκεψη της Ευρωομάδας σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 10 Μαΐου», δήλωσε επίσης πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Εργαζόμαστε σκληρά προς αυτήν την κατεύθυνση» πρόσθεσε η πηγή.
Στόχος της διάσκεψης θα είναι η ενεργοποίηση του σχεδίου βοήθειας της Ελλάδας με δάνεια ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις χώρες της Ευρωζώνης για το 2010 και περίπου 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώσουν ότι το αίτημα της Αθήνας είναι δικαιολογημένο.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ SPREAD ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου