Σάββατο 6 Μαρτίου 2010


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ


ΝΕΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΣΟΝΟΥΠΩ
Μπορεί η κυβέρνηση να ξεκαθάρισε δια του υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα ληφθούν εκ νέου έκτακτα μέτρα για την αποκλιμάκωση του ελλείμματος, τώρα όμως σειρά παίρνουν οι παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα σε ασφαλιστικό, εργασιακό, δημόσια διοίκηση και αγορές που θα φέρουν ριζικές ανατροπές στη ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων...
Το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να παρουσιάσει στο Εκοφίν, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μάιου, τις μεταρρυθμίσεις που μέχρι τότε θα έχουν λάβει τη μορφή νόμου αλλά και όσες θα βρίσκονται στο στάδιο υλοποίησης. Με το νέο αυστηρότατο καθεστώς επιτήρησης, η Ελλάδα τέθηκε και στο άρθρο 121 παρ. 4, καθώς διαπιστώθηκε η απουσία οποιουδήποτε ουσιαστικού μεταρρυθμιστικού έργου τα τελευταία χρόνια.

Ετσι στην παρούσα φάση οι συστάσεις των Βρυξελλών εστιάζονται σε δραστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του έτους και για τις οποίες η κυβέρνηση έχει αρχίσει έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων. Την ίδια ώρα τα αρμόδια υπουργεία προετοιμάζουν το έδαφος για τις επερχόμενες παρεμβάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου