Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
“Φάμπρικα” είχαν στήσει δυο αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Οι δυο αστυνομικοί δεν κατέστρεφαν ως όφειλαν τα ναρκωτικά που έπιαναν. Αντίθετα μεγάλες ποσότητες από αυτά, όπως φαίνεται, τα χρησιμοποιούσαν για να “λαδώνουν” πληροφοριοδότες.
Με λίγα λόγια, έδιναν τα ναρκωτικά σε ναρκομανείς για να αποσπούν πληροφορίες.
Οι αξιωματικοί προδώθηκαν όταν ένας 43χρονος που τους είχε δώσει πληροφορίες για μια υπόθεση, πήγε στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης για να παραλάβει την "αμοιβή" του: Ποσότητα κοκαΐνης!
Οι αστυνομικοί από τις Εσωτερικές υποθέσεις τον παρακολούθησαν και εκείνος στο τέλος ομολόγησε: Ένας Υπαστυνόμος του είχε δώσει 37 γραμμάρια κοκαΐνης με αντάλλαγμα πληροφορίες!
Στη συνέχεια έγινε έρευνα στο γραφείο του Προϊσταμένου Αξιωματικού, ο οποίος είναι Αστυνομικός Υποδιευθυντής στο βαθμό (!)
Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των διακοσίων ευρώ, για τα οποία δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες δικονομικές ενέργειες (σχηματισμός δικογραφίας, κατάσχεση πειστηρίων κ.λ.π.).
Οι αστυνομικοί των "Εσωτερικών Υποθέσεων" πέρασαν χειροπέδες στους "συναδέλφους" τους, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο Αξιωματικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου