Κυριακή 7 Μαρτίου 2010


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΡΚΟΖΙ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ


"ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ" ΕΙΠΕ
Ηχηρή στήριξη στην Ελλάδα από τον Νικολά Σαρκοζί κατόπιν της συνάντησής του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δρα με αποφασιστικότητα και σταθερότητα, τονίζοντας ότι Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία θα λάβουν μία συντονισμένη δράση για να καταπολεμήσουν την κερδοσκοπία.
Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε έμφαση στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και οποιουδήποτε άλλου κράτους-μέλους πλήττεται από την κερδοσκοπία, και κατέστησε σαφές ότι εάν η Ελλάδα χρειαζόταν ενίσχυση θα έπρεπε να έλθει στο πλαίσιο της ευρωζώνης -γιατί αλλιώς ποια η σημασία του ενιαίου νομίσματος- και όχι μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι είχε μία συζήτηση σε βάθος με τον Γιώργο Παπανδρέου, χαιρετίζοντας το κουράγιο του πρωθυπουργού στη λήψη αποφασιστικών μέτρων. «Η Ελλάδα δρα με αποφασιστικότητα και σταθερότητα και ως εκ τούτου μπορεί να υπολογίζει στην πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας» υπογράμμισε.
Ο Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου, λέγοντας ότι είχε ζητηθεί πρώτον από την Ελλάδα να κάνει τα πάντα για να διατηρήσει το φιλόδοξο στόχο της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4% με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων. «Και αυτό ακριβώς έπραξε, έπραξε αυτό που της ζήτησε η Ευρώπη» δήλωσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου