Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010


"ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΟΥ" ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Διευκρινήσεις για συνάντηση που είχε το 1999 με τον πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο έδωσε με δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι εντασσόταν σε σειρά επαφών που είχε εκείνη την περίοδο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Το θέμα ανέκυψε όταν ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens μία σελίδα από το ημερολόγιο του Μιχάλη Χριστοφοράκου, από την οποία προκύπτει συνάντηση στις 9 Δεκεμβρίου 1999 μεταξύ του ιδίου και του κ. Παπακωνσταντίνου, τότε σύμβουλο για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Με τη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το 1999, με την ιδιότητα του συμβούλου σε θέματα τεχνολογίας, δέχθηκε την πρόσκληση του Μιχάλη Χριστοφοράκου «ως επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου πληροφορικής και τηλεπικοινωνίας στην Ελλάδα να τον συναντήσει και να τον ενημερώσει για τις δραστηριότητες της εταιρείας του».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου συμπληρώνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αντίστοιχες συναντήσεις είχε εκείνη την περίοδο με τους περισσότερους επικεφαλής των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. «Είναι αδιανόητο, καταλήγει ο υπουργός να επιχειρείται η δημιουργία εντυπώσεων για μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο μου στο πλαίσιο των θεσμικών μου καθηκόντων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου