Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010


ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΛΙΟΝΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΛΙΟΝΑΚΗ
Απρόσμενες είναι οι εξελίξεις στη Μονή της Παναγίας Θεογενήτορος, στο Μοχό που έγινε γνωστή στο πανελλήνιο λόγω του εγκλεισμού της γνωστής ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη. Η πανέμορφη κοπέλα θορύβησε την κοινή γνώμη με την απόφαση της να μονάσει, ακολουθώντας τον πνευματικό της, τον αρχιμανδρίτη Απόστολο.
Επτά μήνες μετά η Ναταλία Λιονάκη φέρεται να έχει εγκαταλείψει τη Μονή, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο μοναχός που έδωσε «σάρκα και οστά» στο Μοναστήρι, ζει πλέον σε σκήτη στην περιοχή της Νεάπολης, επιλέγοντας το δρόμο της απομόνωσης.
Οι καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν του «εγκλεισμού» της ηθοποιού, η υπερέκθεση του μοναστηριού σε συνδυασμό με τις βαρύτατες καταγγελίες που έγιναν κυρίως από τη μητέρα της Λιονάκη , είχαν επιδράσει αρνητικά στην ψυχοσύνθεση του Απόστολου.
Ωστόσο καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του φέρεται να διαδραμάτισε η ερώτηση που έκανε στη Βουλή Αρχηγός κόμματος με την οποία έθιγε το γεγονός ότι ιερομόναχος ηγείται ενός γυναικείου μοναστηριού. Η εξέλιξη αυτή, όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του, πλήγωσαν βαθύτατα τον αρχιμανδρίτη που θέλησε να αποτραβηχτεί από τη Μονή και να απομονωθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν απομακρυνθεί από το Μοναστήρι, κίνησε τις διαδικασίες για την τοποθέτηση μιας ηγουμένης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου