Σάββατο 6 Μαρτίου 2010


ΟΙ "ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ" ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ


ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!
«Ρομπέν των σούπερ μάρκετ» χτύπησαν και στο Βόλο. Ομάδα 15 κουκουλοφόρων εισέβαλε χθες περίπου στις 11 το πρωί στο σούπερ μάρκετ Βερόπουλος της οδού Δεληγεώργη με Δημάρχου Γεωργιάδου. Τα πέντε καλάθια, τα οποία γέμισαν με τρόφιμα σε περίπου 1,5 λεπτό της ώρας, εγκαταλείφθηκαν στη λαϊκή αγορά ένα δρόμο πιο κάτω, στην οδό Μαγνήτων. Τα πεταμένα στο οδόστρωμα τρόφιμα άρπαξαν πολίτες που εκείνη την ώρα ψώνιζαν στη λαϊκή. Οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν σε χρόνους αστραπή. Πριν εξαφανιστούν τα φέιγ βολάν που σκόρπισαν στους δρόμους, εξηγούσαν το σκεπτικό της ενέργειάς τους: «Όλα είναι κλεμμένα, όλα μας ανήκουν», «Τα σούπερ μάρκετ γεμάτα πράγματα, γιατί δεν τα βουτάμε για τα γεράματα», «Όλα για όλους, τίποτα κανενός».
Σάστισαν οι καταναλωτές, οι οποίοι ψώνιζαν εκείνη την ώρα στο σούπερ μάρκετ, μπροστά στην έφοδο των νεαρών κουκουλοφόρων. Κατά ομάδες απλώθηκαν στους τρεις κεντρικούς διαδρόμους κοντά στην είσοδο και σάρωσαν τα ράφια από τρόφιμα.
Χρειάστηκε 1 έως 1,5 λεπτό για να γεμίσουν πέντε καλάθια και να εξέλθουν από το σούπερ μάρκετ, τρέχοντας προς τη λαϊκή αγορά, όπου εγκατέλειψαν τα προϊόντα, όπως λάδια, όσπρια, ζυμαρικά.
«Δεν σας πειράζουμε, παίρνουμε πράγματα και φεύγουμε», ακουγόταν διαρκώς η φωνή του επικεφαλής τους, ο οποίος συντόνιζε τις κινήσεις. Με την φράση που επαναλάμβανε, υπάλληλοι και πελάτες αιφνιδιασμένοι παραμέρισαν από τα ράφια.
Στην προσπάθεια του υπευθύνου του σούπερ μάρκετ να τους σταματήσει, ο επικεφαλής τους, «ο πιο γιγαντόσωμος και γυμνασμένος» όπως τον περιέγραφε, τον απώθησε και του ζήτησε να μείνει στην άκρη. «Παίρνουμε τα πράγματα και φεύγουμε».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου