Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010


ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΕΡΚΕΛ

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΜΕ;
«Η Ελλάδα δεν ζητά δεκάρα από τον Γερμανό φορολογούμενο», αλλά πολιτική στήριξη ώστε να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια, ξεκαθαρίζει ο Γ.Παπανδρέου εν όψει της κρίσιμης συνάντησής του, με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και ενώ το Βερολίνο εξακολουθεί να στέλνει μηνύματα ότι δεν θα συζητά οικονομική βοήθεια.
«Θα ήθελα να είμαι απόλυτα σαφής: η Ελλάδα δεν ζητάει δεκάρα από τον Γερμανό φορολογούμενο. Ζητάμε πολιτική υποστήριξη, όχι οικονομική βοήθεια. Σήμερα, η Ελλάδα δανείζεται με επιτόκια σχεδόν διπλάσια εκείνων της Γερμανίας και άλλων χωρών της ΕΕ. Η Ελλάδα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να δανείζεται με επιτόκια μη απαγορευτικά. Ειδάλλως, θα μας είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που επιβάλαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Λίγο πριν από το κρίσιμο τετ-α-τετ στο Βερολίνο, ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει ταξίδι-αστραπή στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εν μέσω δηλώσεων ηγετών της Ευρωζώνης με τις οποίες υποδέχονται θερμά τα νέα μέτρα λιτότητας, όμως ξεκαθαρίζουν ότι δεν χρειάζεται οικονομική στήριξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου