Τρίτη 23 Μαρτίου 2010


ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ

"ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ" ΛΕΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Επιστολή, με την οποία εκφράζει τη διαφωνία της στη φορολόγησή της, απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος.
Στην επιστολή αναφέρεται πως η ελληνική Καθολική Εκκλησία «δεν επιβαρύνει ούτε με ένα λεπτό τον κρατικό προϋπολογισμό. Χωρίς καμιά κρατική συνδρομή φροντίζει για την αξιοπρεπή διαβίωση των λειτουργών της (αρχιερέων και ιερέων) και μισθοδοτεί τους λίγους υπαλλήλους της, τους οποίους έχει προσλάβει για την εκπλήρωση του ιερού σκοπού της, προς πνευματικό όφελος ελλήνων (και αλλοδαπών) πολιτών».
Η Καθολική Εκκλησία επισημαίνει ότι τους οικονομικούς πόρους εξασφαλίζει μόνη της η κάθε εκκλησιαστική επαρχία.
Και συνεχίζει: «Αν όμως επιβληθεί τελικά το ποσοστό του 20% στη φορολόγηση, τότε αυτομάτως μας καταδικάζετε σε πτώχευση και σε αδυναμία να επιβιώσουμε και να εκπληρώσουμε τους ιερούς σκοπούς της Εκκλησίας μας. Τότε η ευθύνη σας θα είναι πολύ μεγάλη, όπως και η αδικία σας εις βάρος μας! Αυτό θα σήμαινε στην πράξη σχεδόν 'δήμευση' της μικρής μας περιουσίας».
«Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η Δικαιοσύνη και η Κυβέρνηση δεν θα αδικήσει ακόμη περισσότερο την Καθολική Εκκλησία, την οποία, δυστυχώς, από χρόνια αδικεί με τη στέρηση οιασδήποτε χρηματικής αρωγής στο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο της» καταλήγει η επιστολή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου