Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010


ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


ΜΗΠΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ;
απο greekalert.blogspot.com
"Ο Δήμαρχος της Κομοτηνής χαρίζει οικόπεδο 4 στρεμμάτων για να γίνει μειονοτικό σχολείο. Στην απόφαση αυτή κατέληξε, έπειτα από συναντήσεις που είχε με τον μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος του εξήγησε τις ανάγκες που έχει η μειονοτική εκπαίδευση στην Κομοτηνή…
Προθυμοποιήθηκε λοιπόν ο δήμαρχος και αποφάσισε να χαρίσει (κυριολεκτικά) ένα οικόπεδο προκειμένου να ανεγερθεί μειονοτικό σχολείο, το 5ο μειονοτικό στην πόλη της Κομοτηνής…!
Όμως, το «εγχείρημα» του δημάρχου δεν σταμάτησε στην δωρεά του οικοπέδου, κι επειδή προφανέστατα ο Δήμος Κομοτηνής έχει πολύ χρήμα στη διάθεσή του (μην ξεχνάμε την –προ ολίγων εβδομάδων- εκδρομή των γυναικών εργαζομένων του Δήμου στην Κωνσταντινούπολη…), αποφάσισε ο κύριος Κοτσάκης να βάλει το χέρι του στο ταμείο του Δήμου (βλ. στα χρήματα των δημοτών) και με την βοήθεια του Νομάρχη Ροδόπης να συνεισφέρουν 200.000 ευρώ προκειμένου να αρχίσουν εργασίες αποκατάστασης ζημιών σε μειονοτικά σχολεία ολόκληρου του νομού Ροδόπης!!!
Την ίδια στιγμή, στον γειτονικό νομό Ξάνθης, από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο (στο χωριό Βαφέικα) έχει αποφασιστεί να κλείσει, επειδή η λειτουργία του κρίθηκε ασύμφορη…!!! Ταυτόχρονα, ένα μειονοτικό σχολείο «ξεπήδησε» στο ίδιο χωριό, την λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ο ιμάμης του χωριού, μαζί με κάποια μέλη του Συλλόγου «Τούρκων» επιστημόνων Δυτικής Θράκης…!"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου