Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009


ΟΧΙ ΣΤΑ STAGE ΕΙΠΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Την αναμενόμενη απόφαση να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση Stage εργαζομένων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, καθώς το πρόγραμμα αυτό καταργείται στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για την τύχη των συμβασιούχων αυτών, οι οποίοι υπολογίζονται σε 12.000, θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση.
«Δεν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις Stage. Από εκεί και πέρα, για την τύχη ορισμένων συμπολιτών μας, έτσι όπως εργάζονται σήμερα -και χρησιμοποιώ καταχρηστικά τον όρο 'εργάζονται'- θα υπάρξει διαβούλευση για να δούμε την τύχη τους», είπε ο κ. Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Απόφασή μας είναι ότι δεν θα υπάρχουν Stage στο Δημόσιο. Στον ιδιωτικό τομέα είναι τελείως διαφορετική η περίπτωση για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και με διασφάλιση, όμως, και εκεί και με παροχή εγγυήσεων για τα δικαιώματα των μαθητευομένων εκεί» τόνισε ο κ. Πεταλωτής.
«Κύρια αρχή μας είναι ότι υπάρχει μια παράνομη διαδικασία όλα αυτά τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, όπου και ο τρόπος επιλογής είναι τελείως παράνομος. Γιατί γνωρίζαμε πώς επιλέγονταν οι εργαζόμενοι -που δεν είναι εργαζόμενοι κανονικά με Stage, αυτή τη δουλειά, όμως, κάνουν σήμερα- μέσα από τα βουλευτικά και κομματικά γραφεία» πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου