Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!


ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ!
Καταγγελίες για μονιμοποιήσεις μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής και ορισμένων εκ των συνεργατών του προηγούμενου προεδρείου, βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, ενώ επιστολή στον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου έστειλε και η βουλευτής της ΝΔ Φ.Πιπιλή, καταγγέλλοντας «μονιμοποιήσεις χωρίς καμία διαδικασία».
Σύμφωνα με το Βήμα, τόσο προεκλογικά όσο και μετά τις εκλογές υπεγράφησαν αποφάσεις με τις οποίες μονιμοποιήθηκαν ως υπάλληλοι της Βουλής μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στα γραφεία πρώην αντιπροέδρων του Σώματος, καθώς και συνεργάτες του πρώην προέδρου του Κοινοβουλίου. Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή αναφέρει ότι «με διακομματική συναίνεση μονιμοποιήθηκαν, χωρίς καμία διαδικασία, άτομα του στενού περιβάλλοντος αντιπροέδρων της Βουλής από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ». Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί από τον πρωθυπουργό «να γίνει επανέλεγχος της νομιμότητας της απόφασης» , ζήτημα το οποίο, ωστόσο, δεν υφίσταται καθώς σύμφωνα με έγκυρους κοινοβουλευτικούς κύκλους η μονιμοποίηση έγινε κατ' εφαρμογήν διάταξης η οποία είχε περιληφθεί στον υπηρεσιακό Κανονισμό της Βουλής που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2008.
Ο νέος πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έκανε λόγο για «φημολογίες», σημειώνοντας πως «δεν θα αμφισβητήσει ό,τι έγινε στο πλαίσιο του Κανονισμού της Βουλής».
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σιούφας δήλωσε πως «ως πρόεδρος της Βουλής, έως σήμερα, άσκησα τα καθήκοντά μου κατά τρόπο θεσμικά υπεύθυνο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου