Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009


ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!


ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ
ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ
Οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Μεσσήνη της Σικελίας αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τους 50, υποστήριξε απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός...Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοινώνοντας ότι θα μεταβεί άγνωστο πότε στην περιοχή.
Στο έλεος καταρρακτωδών βροχοπτώσεων η Σικελία μετρώντας μέχρι στιγμής 14 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Ολόκληρες περιοχές της Μεσσήνης έχουν βυθιστεί κάτω από τόνους λάσπης και οι διασώστες δίνουν αγώνα για να εντοπίσουν ανθρώπους των οποίων η τύχη αγνοείται. Κατεστραμμένα κτίρια, πλημμύρες και κατολισθήσεις...
Στη Μεσσήνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, περισσότεροι από 100 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Σπίτια πλημμύρισαν, υπέστησαν καταστροφές και άλλα κατέρρευσαν, και αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη.
Η ιταλική κυβέρνηση κήρυξε τη Σικελία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποδεσμεύοντας κονδύλια για έκτακτη βοήθεια στους πληγέντες και ανοικοδόμηση.
Οι νεκροί από την κακοκαιρία ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 14, σύμφωνα με την ιταλική Repubblica. Τα θύματα κατοικούσαν όλα σε τοποθεσίες κοντά στη Μεσσήνη, κυρίως στις κοινότητες Τζαμπιλιέρι και Σκαλέτα, νότια της πόλης. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δεν αποσαφήνισε τις συνθήκες του θανάτου τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου