Κυριακή 2 Αυγούστου 2009


Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΚΑΙ... "ΛΑΔΩΝΕ" ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ... ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!


ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της siemens κάνει η Καθημερινή της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Μιχάλης Χριστοφοράκος όχι μόνο τροφοδοτούσε με χρήματα τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα, αλλά φρόντιζε ώστε, στο πλαίσιο μιας αναμέτρησης στην Ελλάδα, να εκλεγούν πολιτικοί που ήταν φίλα προσκείμενοι στα συμφέροντα της Siemens.
Ο κ. Χριστοφοράκος υποσχόταν «μετρητά» και σε συγκεκριμένα πρόσωπα επαφές που θα διασφάλιζαν τα συμφέροντα της Siemens στην υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΤΕ.
Στην πολύωρη καταθεση - απολογία του στην κ. Μπόιμλερ - Χεσλ, ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρθηκε μόνο σε τρεις αποδέκτες χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» στην Ελλάδα και συνέδεσε τις πληρωμές από το 1998 ώς το 2004 σε «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου προς όφελος της εταιρείας». Είπε ότι έδινε αυτά τα χρήματα σε μετρητά ή και με εμβάσματα, ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό, στους ταμίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Βαρθολομαίο και Πέτρο Λάμπρου. Εκτός από αυτούς, είπε ακόμη ότι έδωσε χρήματα στον κ. Θόδωρο Τσουκάτο. Η κ. Μπόιμλερ έμαθε σχετικά γρήγορα ότι ο Βαρθολομαίος δεν βρίσκεται στη ζωή και ότι ο κ. Λάμπρου δεν είναι πια ταμίας του ΠΑΣΟΚ, όπως και το γεγονός ότι ο κ. Θ. Τσουκάτος είχε αναλάβει την ευθύνη της «εισφοράς στο κόμμα» από τον κ. Χριστοφοράκο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου